Szalon Etikett

Denk Andrea kozmetika, Bp. XIII. Váci út 138.

 

  1. Időpont egyeztetés

Időpontot egyeztetni személyesen, telefonon, vagy írásban is tudsz. Nem mindig tudom felvenni a telefont, de amint lehet, visszahívlak. Praktikusabbnak tartom, ha telefonon beszélünk, mint hosszú üzenetváltásokba bonyolódni. De szándékodat jelezheted SMS-ben, Messenger-en, vagy Viber-en is. Ebben az esetben már naptárral a kezemben tudlak keresni.

Megköszönöm, ha hétköznap 8:00-20:00 óra között keresel. Hétvégén nem fogadom a hívásokat, és nem válaszolok üzenetekre. Ha időpontot szeretnél lemondani, azt természetesen hétköznap 20:00-8:00 óra között, valamint hétvégén is megteheted, írásban.

 

  1. Érkezés

Kérlek inkább néhány perccel a megbeszélt időpont előtt érkezz! Így te is nyugodtabb leszel, rá tudsz hangolódni a következő időszakra, lesz időd mosdóba menni, és lehalkítani a telefonodat.

Bármennyit késel is, értesíts, ezzel sokat segítesz! Akik régóta járnak hozzám tudják, hogy nem szoktam csúszni a munkámmal. De mivel emberekkel dolgozom, néha mégis előfordulhat. Ez esetben én is jelzem feléd, hogy ne siess.

 

  1. Késés

A kezelés típusától függően 10 percet általában még be tudok hozni, de ennél több késést már a te idődből kell lecsípni. Ha a szoros időbeosztásom miatt úgy ítélem meg, hogy az időveszteség a munkám minőségének rovására megy, előfordulhat, hogy nem tudlak elvállalni, vagy a megbeszélteknek csak egy részét tudom elvégezni. Erre különösen figyelj a kiemelt időszakokban (pl. Karácsonykor), mert lehet, hogy csak sokára találunk új időpontot! A kezelést azonban ebben az esetben is teljes egészében ki kell fizetned!

 

  1. Lemondás

Egyre többször fordul elő, hogy lemondás nélkül nem jön el valaki, vagy csak az utolsó pillanatban mondja le az időpontot. Ez nagyon kellemetlen tud lenni. Túl azon, hogy más vendégektől veszed el a lehetőséget, nekem kárba veszett időt és bevétel kiesést jelent.

Tudom, hogy bárkivel bármikor előfordulhat, hogy közbejön valami. Ilyenkor kérlek, hogy legalább 24 órával korábban jelezd, hogy nem tudsz jönni!

Ha nem jelzed, és nem jelensz meg, készenléti díjat számolok fel. Ennek összege 24 órán belüli lemondás esetén a megbeszélt szolgáltatás ellenértékének 50%-a, lemondás nélküli meg nem jelenés esetén pedig a 100%-a. Ezt az összeget a következő alkalommal számolom fel. Ha kétszer egymás után lemondás nélkül nem jelensz meg, nem adok több időpontot. Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha ugyan időben, de rendszeresen lemondod a kezeléseket.

A készenléti díjat betegség esetén természetesen nem érvényesítem, de tedd meg, hogy ebben az esetben is értesítesz, még ha az utolsó pillanatban is!

És kérlek, ne élj vissza a bizalmammal!

Ha az én hibámból marad el a kezelésed, ígérem, kárpótollak.

 

  1. Betegség

Betegen ne gyere el! Ne veszélyeztesd magad és a szalon többi vendégének, dolgozójának az egészségét! Kérj új időpontot!

 

  1. Gyerekek

A kozmetika egy munkahely, gyerekek számára veszélyes anyagokkal, eszközökkel, számukra nem biztonságos környezettel. Ha gyereke(i)d felügyeletét nem tudod megoldani, és magaddal kell hoznod, előtte egyeztess velem! Ez esetben, kérlek, gondoskodj előre a „szórakoztatásukról”!

Minden általuk okozott kárt meg kell térítened!

Beteg gyereket ne hozz magaddal!

 

  1. Telefonálás

Meggyőződésem, hogy az általam nyújtott szolgáltatások hatásának egyik titka, ha ki tudod kapcsolni a külvilágot, és egy kicsit megpróbálsz befelé fordulni. Ezt sajnos nem segíti az állandó telefonos készenlét. Túl azon, hogy engem is kizökkent a munkából, téged is zavar a relaxálásban. Ezért kérlek, már érkezéskor halkítsd le a telefont, és hagyd a táskádban! Ez a Te időd! 2 órát mindenki kibír nélküled!

 

Természetesen a fenti 7 pont mindegyikénél lehetnek kivételek.

Azt is tudom, hogy az itt leírtakkal a legtöbben tisztában vannak, hiszen ezek természetes, maguktól értetődő kérések.

A célom csak annyi, hogy ezután még tudatosabban, egymást tisztelve, megbecsülve tudjunk együtt dolgozni.

 

Jó pihenést és szépülést kívánok Neked!

 

Denk Andrea